Ένα υπέροχο βράδυ στην Αρχαία Σικυώνα για το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα

Το “Καλογεροπούλειο» Ίδρυμα Πολιτισμού βρέθηκε το Σάββατο βράδυ στην Αρχαία Σικυώνα  για να γιορτάσει την “Ημέρα της Αρχαιολογίας” .  Εκεί πραγματοποιήθηκε και το ρεσιτάλ της Ραφαηλίας Κόντου, νικήτριας της δράσης “Ακούμε τους Νεους” 2024. Διαβάστε πώς περιγράφει αυτή την εμπειρία το Ίδρυμα: “Βρισκόμαστε στην  Αρχαία Σικυώνα ή  Δημητριάς από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή (303π.χ), κατακτητή της πόλης, που την  γκρέμισε  και μέσα σε τριγωνικά τείχη έκτισε νέα πόλη με σπουδαία Αγορά. Εκεί έσπευσαν οι λίγοι τυχεροί για να  παρακολουθήσουν το ρεσιτάλ της Ραφαηλίας Κόντου, νικήτριας της δράσης “Ακούμε τους Νέους” 2024. Συνεπήραν οι μελωδίες της από το φλάουτο, σε συνδυασμό  μάλιστα με το περιβάλλον νόμιζες ενίοτε ότι έπαιζε η Λαμία η ερωμένη του Δημητρίου του Πολιορκητή που ήταν και αυτή φλαουτίστα. Αυτό το βράδυ το μαγικό όλα μπορεί να συμβούν…

Καθώς η νύχτα έπεφτε, η φαντασία σε έκανε να ψάχνεις δίπλα σου  “αρχαίους θεατές”   που χειροκροτούσαν θερμά την Λαμία …την Ραφαηλία, ήθελα να πω, και τον Δημήτρη Μπουρσινό που την συνόδευσε στην κιθάρα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της δράσης ιδιαιτέρως τον κ.Παναγιώτη Παπανικόλα  Πρόεδρο  “VINCI -Ολυμπία Οδός” που μας ετίμησε με την παρουσία του!

Και όλους τους φίλους που ήταν μαζί μας αυτήν την φθινοπωρινή βραδιά!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ