Μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο και τις τέσσερις βασικές ποικιλίες της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council). Αναλυτικά στις δύο ενημερωτικές συναντήσεις που θα γίνουν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη θα γίνει:
-Παρουσίαση των βασικών ποικιλιών Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
-Γνωριμία με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας.
-Γαστρονομική αξιοποίηση στην τοπική κουζίνα.
Ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίων:
Τετάρτη 13.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση – Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Τετάρτη 13.12.23 | 17:00- 20:00μμ – Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Πέμπτη 14.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση – Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κόρινθος).
Πέμπτη 14.12.23 | 17:00- 20:00μμ Επιμελητήριο Κορινθίας
Ανακαλύψτε την μοναδικότητα του Κορινθιακού ελαιολάδου και απολαύστε την γαστρονομική του αξία!