Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί σε μερίδες
- · 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
- · 2 ματσάκια μάραθος χοντροκομμένος
- · 1 κιλό ρίζες μαράθου κομμένες σε φέτες (φοινόκιο)
- · 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- · Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
- · 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- · Αλάτι
- · Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το Bιτάμ Culinesse σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το φοινόκιο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χοντροκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε άλλα 10 -15 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
vitam.gr