“Αστρική εξέλιξη” : Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, “μια βραδιά αφιερωμένη στ’ αστέρια”! την Δευτέρα 12 Αυγούστου

Τη Δευτέρα στην 12 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, “μια βραδιά αφιερωμένη στ’ αστέρια!”. Ο Σπύρος Σβερκούνος, φυσικός- MΔΕ αστροφυσικής, θα ενημερώσει τους παριστάμενους “για την αστρική εξέλιξη και την αστρική μας καταγωγή”, ενώ θα ακολουθήσει Ουρανογραφία και Παρατήρηση !

Η πρόσκληση αναφέρει: “Οι Περσείδες, η πιο όμορφη βροχή διαττόντων αστέρων του έτους, επιστρέφουν τον Αύγουστο με κορύφωση τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024.

Είναι αποτέλεσμα της διέλευσης της Γης μέσα από συντρίμμια – κομμάτια πάγου και βράχων – που άφησε πίσω του ο κομήτης Swift-Tuttle, ο οποίος πέρασε για τελευταία φορά κοντά στη Γη το 1992.

Τη Δευτέρα στην 12 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ, σας περιμένουμε στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου για μια βραδιά αφιερωμένη στ’ αστέρια! (πεφταστέρια και… σταθερά!!!)

Ο Σπύρος Σβερκούνος, φυσικός- MΔΕ αστροφυσικής, θα μας ενημερώσει για την αστρική εξέλιξη και την αστρική μας καταγωγή.

Θα ακολουθήσει Ουρανογραφία και Παρατήρηση !

Προσοχή, μην ξεχάσετε το μπουφάν σας❄️!

Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας

Δήμος Κορινθίων

Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Κορινθίων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ