Ατομικά κεϊκ με κεράσι

Υλικά

4 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (ανάλατα, σε σκόνη)
300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
60 γραμμάρια kirsh
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση ή 200 γραμμάρια σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ κοσκινισμένα και, στο τέλος, το kirsh, ανακατεύοντας απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε 10-12 ατομικές φόρμες και τις γεμίζουμε έως τη μέση.
Βάζουμε από 2-3 κεράσια σε κάθε φόρμα (ή 2-3 κομμάτια σοκολάτας) και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ