Υλικά
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- · 2 μεγάλα αυγά
- · 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- · 90 γραμμάρια ζάχαρη
- · 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- · 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- · 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- · Ελάχιστο αλάτι
- · 1 κάψουλα βανιλίνη
Υλικά για το frosting
- 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- · 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
- · 180 γραμμάρια άχνη
- · 1 στικ φυσικής βανίλιας
- · Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.
vitam.gr