Υλικά
- 1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
- 200ml γάλα
- 40ml ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε ολόκληρες για περίπου 1 ώρα στους 200ο C
- Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις ζεστές πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τις κάνουμε πουρέ, με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε τον πουρέ από γλυκοπατάτες με το φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
*Μπορούμε να ψήσουμε τις πατάτες και στον ατμό, σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να μειώσουμε την ποσότητα του γάλακτος.
altis.com.gr