Για ποιά προβλήματα μίλησαν οι Αστυνομικοί του νομού μας στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη στη συνάντηση που είχαν μαζί του

Στη συνάντηση που είχαν  την Τρίτη 4 Οκτωβρίου εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,  Λευτέρη Οικονόμου, παρουσία των Υφυπουργών Χρίστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά και του Βουλευτή Κώστα Κόλλια, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν έντονα όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας και ιδιαίτερα αυτό της ενίσχυσής τους με επιπλέον προσωπικό, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών μας.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Κόλλια, τέθηκε το θέμα της ανάγκης άμεσης ενίσχυσης της Δ.Α. Κορινθίας με αστυνομικό προσωπικό, δεδομένου ότι, κατά την τελευταία τριετία, το προσωπικό μειώθηκε κατά επιπλέον τριάντα άτομα. Παράλληλα, έχει προκύψει ότι συνταξιοδοτήθηκαν δεκαεπτά, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση, έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον έξι ακόμα αστυνομικών που καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας.

Εκτός αυτού, εστιάσανε στο ότι λόγω της ίδρυσης και λειτουργίας, από το 2019, της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών, εντός του αστικού ιστού στην πόλη της Κορίνθου, είναι αναγκαία η επιπλέον ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού στην ευρύτερη περιοχή.  Ωστόσο , όπως αναφέρθηκε, ήδη από την έναρξη λειτουργίας της Δομής, τα αστυνομικό προσωπικό ενισχύθηκε κατά σαράντα αστυνομικούς, οι οποίοι αποσπάστηκαν τότε για τον παραπάνω σκοπό. Ήταν πάγιο αίτημα των πολιτών, στο οποίο η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε τάχιστα, ωστόσο, λόγω της αθρόας προσέλευσης τουριστών στα νησιά μας, προέκυψε ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης, και για το λόγο αυτό οι σαράντα αυτοί αστυνομικοί αποσπάστηκαν εκεί.

Ακόμη, τέθηκε ως θέμα η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών, όπως του Α.Τ. Κορίνθου και του Α.Τ. Βέλου-Βόχας, όπου υφίστανται μεγάλοι σε έκταση και πλήθος καταυλισμοί ROMA. Τέλος, έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν στην επίλυση του κτηριακού προβλήματος της Δ.Α. Κορινθίας, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων προκειμένου το αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας να έχει τον πλέον επαρκή και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την εκτέλεση των καθηκόντων του.  Ως γνωστόν ο Δήμος Κορινθίων , με απόφασή του, παραχώρησε το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Ο. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή όλα τα θέματα, πληροφορώντας  τους παρευρισκόμενους ότι θα  τους ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξή τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ