Υλικά Συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο αλεύρι
- 3 αυγά
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατατούλες μας και τις βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι και τις κόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα με νερό τις βράζουμε καλά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κάνουμε πούρε.
Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα μπωλ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον πούρε, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, την ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε λιγάκι και προσθέτουμε και τα αυγά μας.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε κάνει ένα καλό ανακάτεμα και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, ήρθε η ώρα να πλάσουμε τους κεφτέδες.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες μας και τους «περνάμε» από το αλεύρι.
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα τηγάνι, το λάδι να κάψει και τους τηγανίζουμε.
Τέλος, μόλις γίνουν οι πατατοκεφτέδες τους αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και τους απολαμβάνουμε μαζί με μια σως γιαουρτιού.
Καλή μας όρεξη!
Συμβουλές για τέλεια πατατοκεφτεδάκια
- Καλό θα ήταν μετά το ψήσιμο, να βάλουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα ταψάκι με χαρτοπετσέτες, ώστε να τραβήξουν το περιττό λάδι.
- Προσοχή στο τηγάνισμα, δεν θέλουν πολύ ώρα για να ψηθούν και προσέχουμε να έχουν ψηθεί καλά και μέσα.
supersyntages.gr