Γ. Οικονόμου: Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για να οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούνται συνθήκες εμπόλεμης ζώνης …

φωτο αρχείου

Κατά την Ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“……..Συμπληρώνουμε, ήδη, νομοθετικά κενά και λειτουργικές ελλείψεις, ώστε να κάνουμε τη δράση μας ακόμη πιο αποτελεσματική. Αλλά, το πρώτο, το κύριο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι για να έχουμε ουσιαστική αντιμετώπιση της χουλιγκανικής βίας χρειάζεται μια συμπαγής κοινωνική συμμαχία απέναντί της.

Να μην βρίσκουν οι αγέλες χούλιγκανς καμιά ηθική, ιδεολογική και υλική υποστήριξη από κανέναν. Αυτό χρειάζεται. Χρειάζεται να μην επιτρέψει κανείς την παραμικρή δικαιολογία ή άλλοθι σε αυτού του είδους τους κακοποιούς.

Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για να οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούνται συνθήκες εμπόλεμης ζώνης είτε κυριολεκτικά έξω από τα γήπεδα, είτε μεταφορικά στη δημόσια σφαίρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί αθλητικά γεγονότα να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως πολεμικές επιχειρήσεις απασχολώντας εκατοντάδες ανθρώπους και η Αστυνομία, οι αστυνομικοί που πηγαίνουν εκεί, να  γίνονται στο τέλος της μέρας και ο σάκος του μποξ. Από όλους. Και από εκείνους που δεν επιθυμούν την παρουσία τους και από εκείνους που εναγωνίως την ζητούσαν. Αυτά χρειάζονται να πετύχουμε. Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.

Τέλος, όπως είπα και εκείνο το τραγικό βράδυ, έξω από το νοσοκομείο της Νίκαιας, το βράδυ της επίθεσης, για εμάς στην Ελληνική Κυβέρνηση, την Ελληνική Αστυνομία, το  μείζον είναι να συλλάβουμε όλους όσους εμπλέκονται στη οργάνωση και υλοποίηση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, αυτής της εγκληματικής πράξης, να εξαρθρώσουμε πλήρως τις εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκανς, για τις οποίες παραδώσαμε πληθώρα στοιχείων στην Δικαιοσύνη. Είναι ζήτημα νομιμότητας αλλά και ταυτόχρονα είναι και ζήτημα τιμής.

Τα όσα καθημερινά πετυχαίνει η Ελληνική Αστυνομία δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και αστοχίες. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και αδυναμίες. Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Και πολλές από τις αδυναμίες αυτές είναι και δομικού χαρακτήρα…..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ