Δήλωση Νίκου Σταυρέλη στην hmerisiakorinthou.gr για τις “Θαλασσινές Ημέρες”, το εξαήμερο εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με νέες και εντυπωσιακές δράσεις

Στις πολύ σημαντικές και δημοφιλείς εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο ενός νέου θεσμού που καθιερώνεται στην πόλη και φέρει την ονομασία “Θαλασσινές Ημέρες” αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης μιλώντας κατ’ αποκλειστικότητα , νωρίτερα, στην hmerisiakorinthou.gr. Eπιπλέον, ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του Δήμου να προωθήσει τον καταδυτικό τουρισμό στην Κόρινθο, που έχει ως στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των περιοχών του Δήμου.

Αναλυτικά, για το εξαήμερο των εκδηλώσεων που φέρουν την ονομασία “Θαλασσινές Ημέρες”, ο κ. Σταυρέλης μας είπε:

“Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Δήμου Κορινθίων αποφασίσαμε ως Δημοτική Αρχή, αντί Ναυτικής Εβδομάδας, να καθιερώσουμε ένα εξαήμερο εκδηλώσεων, που τις ονομάζουμε “Θαλασσινές Ημέρες”, στο χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Αυγούστου. Είναι εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Φλοίσβο, στο λιμάνι, στο αλιευτικό καταφύγιο και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη θάλασσα. Θα χορέψουν πολιτιστικοί σύλλογοι, σε έναν μεγάλο κύκλο, μια μεγάλη αγκαλιά όλοι μαζί. Θα έχουμε, στις 28 Αυγούστου, τη “Γιορτή της Σαρδέλας” , που είναι προσφορά των ιχθυοπωλών της πόλεως αλλά και όλων των καταστηματαρχών που διαθέτουν θαλασσινά εδέσματα. Θα είναι κάτι το εντυπωσιακό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην πόλη της Κορίνθου. Έχουμε επίσης μία συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη, που αναμένεται να έχει πάρα πολύ κόσμο. ΄Εχουμε επίσης μια ακόμη συναυλία στον Φλοίσβο με τον Δημήτρη τον Σουκαρά (σ.σ. διακεκριμένο κιθαρίστα με διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς) και τον μεγαλύτερο υψίφωνο στον τομέα της μουσικής. Έχουμε επίσης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο την μεγάλη εκδήλωση στις 30 Αυγούστου, όπου όλοι μαζί στο κέντρο της πόλεως αλλά και στον Φλοίσβο θα γιορτάσουμε την “Λευκή Νύχτα”, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.”

Ο κος Σταυρέλης τόνισε παράλληλα πως: “Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και θέλουμε να έλθουν στις εκδηλώσεις και οι πολίτες μας αλλά και κόσμος από όλη την Κορινθία, από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι ένας θεσμός που πάμε να τον καθιερώσουμε και του χρόνου να τον εξαπλώσουμε ακόμη περισσότερο με τα ιστιοφόρα μέσα στο λιμάνι της Κορίνθου.”

Καταδυτικός τουρισμός

Εξάλλου, σχετικά με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κόρινθο, ο κ. Σταυρέλης μας ανέφερε τα εξής: “Αναθέσαμε ήδη την εκπόνηση μελέτης για την ένταξη του έργου “Τουριστικά καταφύγια στον Κορινθιακό και στον Σαρωνικό κόλπο στα όρια του Δήμου Κορινθίων”, προκειμένου να προσελκύσουμε τουρισμό. Έχουμε αναθέσει τη μελέτη σε εξειδικευμένο γραφείο, θα μας φέρει την πρόταση για να την υποβάλουμε στο Υπουργείο Τουρισμού και να χρηματοδοτηθούμε για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου που θα προτείνει η μελέτη. Ειδικοί δεν είμαστε, γι’ αυτό δίνουμε στους ειδικούς, στους μελετητές, τη δυνατότητα να μας προτείνουν τη βέλτιστη λύση με σκοπό να φέρουμε στον Δήμο μας εξειδικευμένο τουρισμό, όπως είναι ο καταδυτικός.”

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ