Δήμος Κορινθίων: “Βοηθήστε μας να κρατήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά!”

Στο δύσκολο, καθημερινό, έργο των εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητας, αναφέρεται με ένα βιντεάκι και το αντίστοιχο σχόλιο ο Δήμος Κορινθίων, σήμερα. Το βίντεο δείχνει σκορπισμένα σκουπίδια, πεταμένα στον δρόμο, την στιγμή που υπάρχουν άδειοι κάδοι και είναι πολύς ο κόπος των εργαζομένων να διατηρήσουν τον Δήμο καθαρό. Η ανάρτηση του Δήμου, ο οποίος κάνει και πάλι έκκληση στους δημότες να βοηθήσουν να έχουμε έναν καθαρό δήμο, αναφέρει: 

“Αυτή την εικόνα αντιμετωπίζουν κάθε μέρα –και όχι μία και δύο φορές- οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας.

-«Κοίτα κατάσταση…», θα έλεγε κάποιος που θα περνούσε από αυτό το σημείο πέντε λεπτά πριν φτάσει εκεί ο εργαζόμενος. Και μετά θα αναρωτιόταν, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα. «Και ο Δήμος τι κάνει;»

Η απάντηση είναι ότι ο Δήμος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Υπηρεσία Καθαριότητας και οι εργαζόμενοί της, κάνουν αυτό που πρέπει και μπορούν. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να βρίσκονται παντού και πάντα, ώστε να αντιμετωπίζουν τις αντικοινωνικές συμπεριφορές κάποιων -λίγων ελπίζουμε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Καθημερινά δίνεται μία μεγάλη μάχη για την αποκομιδή των ογκωδών, αλλά αυτή η μάχη είναι με την “Λερναία Ύδρα”. Κάθε φορά που καθαρίζουμε ένα σημείο, δύο καινούργια ξεφυτρώνουν.

Παρατηρείται, επίσης, και ένα ακόμα φαινόμενο. Ενώ υπάρχουν δύο ίδιοι κάδοι, πράσινοι ή μπλε, δίπλα – δίπλα, ο ένας είναι ξέχειλος από σκουπίδια επειδή είναι ανοιχτός και «βολεύει» να τα αφήνουμε -έστω και πάνω στο βουνό που έχει σχηματιστεί- την ίδια ώρα που ο διπλανός είναι άδειος, επειδή έχει καπάκι και βαριόμαστε να πατήσουμε τον ποδομοχλό.

Για μια ακόμα φορά θα επαναλάβουμε την πρόσκληση – παράκληση προς τους συνδημότες μας να μην αφήνουν τα σκουπίδια δίπλα και έξω από τους κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας εστίες βρωμιάς.

Όσους νέους κάδους κι αν προσθέτουμε, όσους εργαζόμενους και αν προσλάβουμε, όσο καλή διάθεση κι αν έχει η υπηρεσία καθαριότητας είναι εντελώς αδύνατον να διαθέτει ανθρώπους 24 ώρες το 24ωρο, οι οποίοι να επιχειρούν σε κάθε νέα εστία που δημιουργείται. Και δυστυχώς δημιουργούνται πολλές, συνεχώς και κάθε μέρα.

Βοηθήστε μας να κρατήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ