Δημήτρης Πτωχός: «Εσείς, οι νέοι, χτίζετε το αύριο της Πελοποννήσου-Ιστορική πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για την Περιφέρειά μας η ενεργειακή μετάβαση»

Κατάμεστο από νέους ακροατές ήταν το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2024 η εκδήλωση με τίτλο «Οι Νέοι σε μία Νέα Εποχή!», στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Green Tank και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Δημήτρης Πτωχός: “Δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενισχύσει τις νέες επενδύσεις σε τομείς όπως η βιοοικονομία και η πράσινη ενέργεια”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην ομιλία του, εξέφρασε τη σημασία της συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής, σημειώνοντας ότι «η μετάβαση σε μια πράσινη και βιώσιμη οικονομία είναι μια ιστορική πρόκληση και ευκαιρία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου». Τόνισε επίσης τη δέσμευση της Περιφέρειας να ενισχύσει τις νέες επενδύσεις σε τομείς όπως η βιοοικονομία και η πράσινη ενέργεια, κάνοντας αναφορά στον κόμβο βιοοικονομίας που προγραμματίζεται στη Μεγαλόπολη.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδας Καλλίρης, υπογράμμισε ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι στο επίκεντρο της Δίκαιης Μετάβασης, προσκαλώντας τους νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης του μέλλοντος της περιοχής. Σημείωσε επίσης ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις θα δημιουργήσουν 1.300 νέες θέσεις εργασίας σε περιοχές όπως η Μεγαλόπολη, η Τρίπολη, η Οιχαλία και η Γορτυνία.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ενώ δόθηκε έμφαση σε τομείς πράσινης καινοτομίας και περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση και εργαστήρια δημιουργίας ιδεών, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις προοπτικές απασχόλησης και ανάπτυξης στην περιοχή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας Μάρκος Λέγκας. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αθανάσιος Σοφός, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ