«Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι δίκαιη, πρέπει να είναι για όλους, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε τα θέματα συνολικά και ολιστικά» δήλωσε με νόημα ο Δημήτρης Πτωχός μιλώντας στον Real FM και τον Ν. Χατζηνικολάου την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ως στόχο «να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με άξονα πάντοτε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον πρωτογενή τον τομέα, τον τουρισμό και φυσικά το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα».
Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αφού διευκρίνισε ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε το ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας», κατόπιν σημείωσε ότι «πρέπει να επανασχεδιάσουμε τα έργα υποδομής, να επαναδιαστασιολογήσουμε τα έργα υποδομής και όλα τα έργα που άπτονται του αντικειμένου της πολιτικής προστασίας και αυτό πρέπει να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «στο δικό μας πρόγραμμα πέρα από τα έργα υποδομής υπάρχουν και τρεις σημαντικές παρεμβάσεις: Η πρώτη είναι η δημιουργία ενός Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, ενός έργου που είναι ήδη ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δεύτερο είναι ένας Σύνδεσμος Προστασίας Δασών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συμμετοχή και των 26 Δήμων στα πρότυπα του ΣΠΑΥ. Και το τρίτο είναι ένα Παρατηρητήριο Επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης, γιατί πρέπει να την παρακολουθούμε πρέπει να μαζεύουμε δεδομένα, πρέπει να βλέπουμε πώς αλλάζει το κλίμα γύρω μας, ώστε να προσαρμόσουμε τα έργα υποδομής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ερωτηθείς για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε «τα ζητήματα πρόσβασης σε κάθε επίπεδο οδοποιίας – δημοτική, αγροτική, περιφερειακή και εθνική – και τη διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, τόσο για σκοπούς άρδευσης, όσο και για σκοπούς ύδρευσης». Περαιτέρω, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ακόμα πεδίο, «την καθημερινότητα των πολιτών την όποια πρέπει να την βελτιώσουμε». Όπως εξήγησε, «η διόραση των υπηρεσιών της Περιφέρειας τόσο με τους πολίτες όσο με τις επιχειρήσεις πρέπει να γίνει πολύ πιο άμεση, πολύ πιο γρήγορη πολύ πιο αποτελεσματική. Συνεπώς μιλάμε για απλοποίηση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών». Και, τέλος, σημείωσε το ζήτημα της ευρυζωνικότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η τεχνολογία είναι υποδομή».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μεταξύ άλλων, «η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι δίκαιη, πρέπει να είναι για όλους – γι’ αυτό και πρέπει να δούμε τα θέματα συνολικά και ολιστικά».