Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα στην μεγάλη φωτιά του Ξυλοκάστρου που προχωράει προς τα Τρίκαλα έχοντας απέναντί της πολύ ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη

Η πορεία της φωτιάς, που συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα την πανέμορφη περιοχή του Ξυλοκάστρου, έχει φθάσει, βόρεια των Τρικάλων και εξακολουθεί να καίει δασικές εκτάσεις. Απέναντί της έχει πολύ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής η οποία έχει ενισχυθεί αλλά δυστυχώς δεν έχει ακόμη σταματήσει την πορεία της φωτιάς, παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες τόσων ημερών. Οι Πυροσβέστες και όσοι επιχειρούν είτε από αέρος είτε από στεριά, δίνουν μάχη με πολλές διάσπαρτες εστίες.

Το μεσημέρι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν (13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη). Επί τόπου επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις με 406 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρο και 132 οχήματα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Σοφιανά Ξυλοκάστρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ρέθι. Ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφιανά. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφιανά απομακρυνθείτε προς Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ