Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη. 498 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγραφεί στο νησί τους πρώτους 5 μήνες του χρόνου

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κος Χρυσοχοϊδης τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί ότι 498 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγραφεί στην Κρήτη το πρώτο πεντάμηνο του έτους, ενώ 338 κακοποιητές έχουν συλληφθεί.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με την ηγεσία της αστυνομίας από όλους τους Νομούς της Κρήτης, αλλά και τους Διοικητές των Τμημάτων και όλων των αστυνομικών υπηρεσιών, επί τάπητος τέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν  το νησί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε αναλυτικά στον άξονα, στον οποίο πρέπει να επικεντρώσουν τη δράση τους όλοι οι αστυνομικοί.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι η Ελληνική Αστυνομία με το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει με τη δραστηριότητα της, προστατεύει και σώζει ανθρώπινες ζωές, ενώ σημείωσε πως «για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνεται μια τόσο σπουδαία δουλειά. Κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες ανοίγουν τα στόματα και μιλούν. Και πλέον οι κλειστές πόρτες κάθε μέρα ανοίγουν όλο και περισσότερο και καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης ενδοοικογενειακής βία γυναικών και παιδιών και γενικότερα ευάλωτων ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε πως πλέον στην Κρήτη λειτουργούν 4 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, ένα σε κάθε Νομό του νησιού,  με αποτέλεσμα να «υπάρχει επαρκής κάλυψη όλης της Κρήτης, από το τελευταίο ορεινό χωριό, μέχρι τα μεγάλα αστικά κέντρα που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και είμαστε εδώ να ενισχύσουμε περαιτέρω τη δραστηριότητα τους», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται από τα Τμήματα Ασφαλείας και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας του νησιού σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας, ενώ επεσήμανε τη σημασία του ρόλου των γονέων στο ζήτημα.

Στη συνέχεια ο Μ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα άλλο μεγάλο ζήτημα κοινωνικής αστυνόμευσης, όπως είπε, που αφορά στην οδική συμπεριφορά……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ