Υλικά συνταγής
250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα
1 κ.γλ. μουστάρδα, σε σκόνη
6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
Αλάτι
Πιπέρι Καγιέν
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα από όλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ.
Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με τα 2/3 από το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ζεματάμε το σπανάκι για 2 με 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
Το σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην μπεσαμέλ, κατόπιν το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα της μπεσαμέλ.
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Το σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!”
super syntages.gr