Η Κατερίνα Ταγαρά μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την εκλογική διαδικασία και τους δύο υποψήφιους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και για τα προβλήματα του νομού μας

Την αισιοδοξία της για την ανοδική πορεία που θα σημάνει για το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ η δημοκρατική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, η οποία ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, εξέφρασε η πρώην βουλευτής του Κινήματος στο νομό μας κα Κατερίνα Ταγαρά, μιλώντας σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr.

H κα Ταγαρά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα μας, επεσήμανε ότι, στον τελικό γύρο της εκλογικής διαδικασίας την προσεχή Κυριακή, πρέπει να εκλεγεί αυτός που θα έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει κοινωνικό πρόσημο και εφόσον οι πολίτες ενημερωθούν πλήρως γι’ αυτό θα αντιληφθούν και θα πειστούν ότι μπορεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Αναφερόμενη ειδικά στα προβλήματα της Περιφέρειας Κορινθίας, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή μας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης νερού, το οποίο μπορεί να επιλυθεί εφόσον ολοκληρωθεί το έργο του μεγάλου φράγματος του Ασωπού αλλά και εφόσον ανεγερθούν κι άλλα μικρότερα φράγματα, ώστε να συγκρατούνται και να αξιοποιούνται λεκάνες νερού που αυτή τη στιγμή χάνονται. Ιδιαίτερα δε επεσήμανε ότι η επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας θα συμβάλει και στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας που είναι κατά κύριο λόγο αγροτική.

Αναλυτικά, η συνέντευξη που παρεχώρησε στην εφημερίδα μας η κα Ταγαρά έχει ως εξής:

Ερ: Κυρία Ταγαρά, πώς βλέπετε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

Απ: Σίγουρα θετικά. Είναι μια καθαρά δημοκρατική διαδικασία αυτή που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή εμείς που είμαστε μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ είναι και πρέπει να είναι ισχυρή αντιπολίτευση με στόχο την κυβερνησιμότητα. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, λόγω των ιδεών και της μακράς ιστορίας του, πρέπει να πάρει τα ηνία της χώρας για λόγους κοινωνικούς, για λόγους που αφορούν στον πολίτη. Διότι ο πολίτης, αυτή τη στιγμή, πραγματικά βασανίζεται και υποφέρει από την ακρίβεια, από την αισχροκέρδεια, από τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ και των παρόχων, από τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, από τη βία στα σχολεία και έξω στους δρόμους. Άρα το ΠΑΣΟΚ που έχει το πρόγραμμα – ένα ισχυρό πρόγραμμα – και τις λύσεις και τα στελέχη και τις ιδέες, μόλις βγει από αυτή τη διαδικασία δυνατά, μπορεί να προσφέρει αυτές τις λύσεις στους πολίτες.

Ερ: Πώς βλέπετε εσείς τους δύο υποψηφίους οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό γύρο για την εκλογή προέδρου; Είναι αυτοί που πραγματικά εκπληρώνουν τις προσδοκίες σας;

Απ: Είναι οι άνθρωποι – οι δύο υποψήφιοι – που θέλει αυτή τη στιγμή η βάση, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Και την Κυριακή που έρχεται, καλώ όλους τους πολίτες που ψήφισαν να έλθουν να ξαναψηφίσουν για να εκλέξουν αυτόν που πραγματικά θέλουν. Ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και οι δύο και θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να ψηφίζει με τα δικά του κριτήρια. Όμως, για μένα προσωπικά, καλό είναι να βγει αυτός που μπορεί να κερδίσει – ξεκάθαρα το λέω – τον Μητσοτάκη και να κάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

Ερ: Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ακόμη και να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση; ΄Εχετε αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη;

Απ: Ναι και βέβαια. Γιατί αν θελήσει και ζητήσει ο κάθε απλός πολίτης να διαβάσει το πρόγραμμά μας και δει το κοινωνικό πρόσημο που έχει, όπου μιλάμε για τη δημόσια Υγεία, για τα πανεπιστήμια, για το ΕΣΥ του Γεννηματά, για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για τον έλεγχο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε όλες τις αισχροκερδείς πρακτικές από μεγάλους θα αντιληφθεί ότι το Κίνημά μας είναι το πλέον κατάλληλο αυτή τη στιγμή να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι πραγματικά αξιόλογες οι προτάσεις, αξιόλογες οι ιδέες που προτείνουμε για όλα αυτά τα ζητήματα. Μπορεί και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τον τόπο για μια καινούργια μέρα, για μια αισιόδοξη μέρα υπέρ του πολίτη, του αδυνάμου πολίτη.

Ερ: Για την περιοχή της Κορινθίας, ειδικότερα, ποια προβλήματα θεωρείτε πιο μεγάλα, που θα μπορούσε το Κίνημά σας να  επιλύσει εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας;

Απ: Κοιτάξτε, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κορινθίας είναι το νερό. Είναι η ανυπαρξία νερού, η λειψυδρία. Υπάρχει ανομβρία το ξέρουμε, αλλά υπάρχουνε λεκάνες νερού, οι οποίες χάνονται καθημερινά, τόνοι νερού που χάνονται, λόγω έλλειψης φραγμάτων, λόγω του ότι το φράγμα του Ασωπού το μεγάλο δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω του ότι δεν αξιοποιούμε τα νερά του Σίτα, δηλαδή δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα φράγματα τα οποία μπορούνε να δώσουνε στέρεες λύσεις. Και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως είναι η αφαλάτωση συμπληρωματικά ή ο βιολογικός. Το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμά του και το θέμα των νερών, γιατί είδαμε τις προάλλες στον Μόρνο να κατεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη και να φαίνονται οι σκεπές των βυθισμένων σπιτιών. Άρα θα έχουμε πρόβλημα άμεσα και να πιούμε αλλά και να ποτίσουμε τα κτήματα. Και αφορά, ειδικά αυτό το τελευταίο, στους αγρότες, στον πρωτογενή τομέα που πεθαίνει.

Το πρόβλημα, λοιπόν, της Κορινθίας το τεράστιο είναι το νερό και ο πρωτογενής τομέας, οι κτηνοτρόφοι μας και οι αγρότες μας.

Από ‘κει και πέρα, τα προβλήματα της Κορινθίας είναι κι αυτά που έχει όλη η Ελλάδα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, όπως σας είπα νωρίτερα.

Όμως, αν λύσουμε το πρόβλημα του νερού και σκύψουμε πάνω στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο, η οικονομία της Κορινθίας θα πάρει πάλι μπρος. Είμαι βεβαία γι’ αυτό, διότι παραδοσιακά είναι αγροτικός ο κόσμος, είναι μια αγροτική οικονομία και εγκαταλείπεται αυτή τη στιγμή ο αγροτικός τομέας, εγκαταλείπονται τα κτήματα. Άρα το πρώτο που πρέπει να λυθεί είναι το ζήτημα του νερού.

Γ.Π

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ