Η Πασχαλινή αγορά “ζεσταίνεται” σιγά – σιγά και οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις αγορές τροφίμων κυρίως . Οδηγίες προς τους καταναλωτές ενόψει των εορτασμών του Πάσχα δίνει ο ΕΦΕΤ για την επιλογή συγκεκριμένων ειδών τροφίμων του εορταστικού τραπεζιού .
- Όταν αγοράζουμε τα τρόφιμα που θέλουμε, προμηθευόμαστε αρχικά τα λιγότερο ευαλλοίωτα και πάντα φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό. Το οικιακό μας ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C.
- Η προμήθεια των τροφίμων πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
- Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης.
- Να δίνουμε προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου του καταστήματος που επιλέγουμε για την αγορά τροφίμων.
- Γενικά, όταν αγοράζουμε τα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, εξετάζουμε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης. Συγκεκριμένα, όταν αγοράζουμε αμνοερίφια, σπλάχνα και κρέας..” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.