Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για τους κεφτέδες
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτο: μπούτι και στήθος)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1 αυγό
- 1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
-
- Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο, στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τους κεφτέδες με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τους αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.
Gastronomos.gr