Συστατικά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια του γιαουρτιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
- 250 γρ. βούτυρο
- 3½ κεσεδάκια του γιαουρτιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς
- Βουτυρώνεις τη φόρμα στη βάση και τα πλάγια και αδειάζεις το μίγμα
- Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
- Για να σιγουρευτείς ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζεις ένα μαχαίρι για να δεις αν μείνουν πάνω του υπολείμματα ή όχι. Αν δεν μένουν είναι έτοιμο
- Το βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσει πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
- Αν θέλεις μπορείς ρίξεις από πάνω ζάχαρη άχνη.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε (Αποδοχή) ή μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε (Απόρριψη)ΑποδοχήΑπόρριψηΠολιτική Cookies