Υλικά
300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και αφού τα αλατίσουμε τα βάζουμε σε σουρωτήρι, πιέζουμε για να γύγουν τα περιττά υγρά και τ΄αφήνουμε στην άκρη για 20΄.
Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να σχηματίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε με γιαούρτι.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 150 γρ. τριμμένο τυρί όπως κεφαλοτύρι ή φέτα – Αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες αντί για αυγό χρησιμοποιούμε 2 ντομάτες τριμμένες.
altis.com.gr