Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σε 13 κατηγορίες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ οι τιμές φέτος τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 ήταν μειωμένες κατά 1,56%”

Αναφερόμενος στο μέτωπο των τιμών, ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του την περασμένη Κυριακή ανέφερε πως “αποδίδουν τα μέτρα μας για περιορισμό του πληθωρισμού τροφίμων για τρίτο συνεχή μήνα και τον Ιούλιο, με τον δείκτη να κινείται στο 1,4% ενώ η Ευρωζώνη είναι στο 2,3%. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, σε 13 κατηγορίες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ οι τιμές φέτος τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 ήταν μειωμένες κατά 1,56%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα απορρυπαντικά, σε είδη καθαρισμού και προσωπικής Υγιεινής, σε τροφές για κατοικίδια και σε βρεφικές τροφές. Η συγκράτηση των τιμών οφείλεται σε μια σειρά από λόγους μεταξύ των οποίων και οι θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπέρ του ανταγωνισμού και των καθαρών τιμών στο πλαίσιο λειτουργίας των αλυσίδων σούπερ μάρκετ”.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: “Είναι ενθαρρυντική εξέλιξη αλλά πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και τους επόμενους μήνες για να μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται η ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, καθώς στις υπηρεσίες είδαμε πιο τσιμπημένο τον πληθωρισμό Ιουλίου, ίσως και λόγω της αυξημένης εποχικής ζήτησης λόγω τουρισμού. Οι έλεγχοι δεν σταματούν, ούτε οι πιέσεις στους μεγάλους της αγοράς να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να αποκλιμακώσουν τις τιμές, ιδιαίτερα δε το φθινόπωρο, όταν ανοίγουν τα σχολεία και πολλά ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσθετα έξοδα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ