Λαμπρή η πρώτη αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων, “Μια  διοργάνωση γεμάτη από συμβολισμούς”…. παρουσία Υπουργών, Ολυμπιονικών και πλήθους κόσμου

Μία πολύ δυνατή, διαφορετική εμπειρία, πρόσφερε σε όσους βρέθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων, η πρώτη αναβίωση των αγώνων που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων χθες και σήμερα, παρουσία του Υπουργού Γιάννη Βρούτση που έστειλε το δικό του μήνυμα, όπως και οι Υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς. Παρόντες στην τελετή έναρξης και ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Κλέλια Πανταζή, Θεόδωρος Τσελίδης, Ζυγούρη και Ολγα Βασδέκη .

Προηγήθηκαν χθες οι μουσικοί αγώνες και σήμερα οι αθλητικοί με αθλήματα της Αρχαιότητας. Τόσο η τελετή έναρξης όσο και η λήξη, ήταν αναμφισβήτητα μια “μεγάλη γιορτή του αθλητισμού γεμάτη ενθουσιασμό από όλους τους συντελεστές, υπερηφάνεια και δέος”, όπως αναφέρει ο δήμος χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ” Οι Ισθμιακοί Αγώνες αναβιώνουν μετά από  χρόνια και επιστρέφουν στον τόπο τους. Ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν εκεί και συντέλεσαν σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας.”

Ο κος Βρούτσης έγραψε: “Η αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων είναι γεγονός‼️ Οι 1οι Ισθμιακοί Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και είναι μια  διοργάνωση γεμάτη από συμβολισμούς για την πλούσια αθλητική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, κατά το πρότυπο των Αγώνων του 6ου αιώνα στην Αρχαία Ελλάδα!

Σε μια λαμπρή τελετή, στον κατάμεστο από πολίτες, Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, κήρυξα την Έναρξη μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους μου στη Βουλή και την Κυβέρνηση, Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά και τον Δήμαρχο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη.

Κοινός στόχος μας είναι  οι Ισθμιακοί Αγώνες να αποτελέσουν κορυφαίο θεσμό με στόχο την καλλιέργεια των Ολυμπιακών Αξιών, που αποτελούν προτεραιότητά μας.”. Επίσης ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες και τον Παραολυμπιονίκη που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ