Μακαρονάδα με ψητή φέτα, ντοματίνια και τσίλι

Υλικά συνταγής

450 γρ. μακαρόνια

200 γρ. φέτα

Μισό φλ. ελαιόλαδο

Μιση πιπεριά τσίλι

500 γρ. ντοματίνια

4 σκ. σκόρδο

πιπέρι

αλάτι

Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο κάτω μέρος ενός ταψιού ή πυρίμαχου σκεύους.

Τοποθετούμε ολόκληρο το κομμάτι της φέτας, μέσα στο ταψί.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το τσίλι και το προσθέτουμε πάνω στη φέτα.

Ρίχνουμε κι άλλο ελαιόλαδο στην κορυφή.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια μας γύρω γύρω στις πλευρές της φέτας, τα βουτάμε κι αυτά στο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

baked feta pasta: Η φέτα και τα ντοματίνια πριν το ψήσιμο

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Κατόπιν, βάζουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς Κελσίου, μετακινούμε το ταψί στην επάνω σχάρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.  Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα φέτας, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Σπάμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τις ντομάτες.

Η σάλτσα μας έτοιμη – Θα σπάσουμε τη φέτα σε κομμάτια και θα ανακατέψουμε

Τέλος, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού ή τριμμένο βασιλικό από πάνω.

Η μακαρονάδα με σάλτσα ψητής φέτας, τσίλι και ντοματίνια είναι έτοιμη.

Πηγή: argirobarbarigou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ