Υλικά συνταγής
Μισό κιλό μακαρόνια, σπαγγέτι ή ότι άλλο θέλετε
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
3 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. πελτέ
60 γρ. περίπου σουσάμι
Μισή κούπα καρύδια
15 ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
8 κόκκους μπαχάρι
1 κρεμμύδι, μέτριο
25 γρ. περίπου δυόσμο
15 γρ. περίπου κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ταχίνι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και την κέτσαπ.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και το δυόσμο.
Έπειτα, ρίχνουμε πάλι λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
Ετοιμάζουμε τη μακαρονάδα.
Σοτάρουμε το σουσάμι, κόβουμε τις ελίτσες και τέλος σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τη σάλτσα, αφού έχουμε πασπαλίσει από πάνω με τα καρύδια, τις ελίτσες και το σουσάμι.
Η μακαρονάδα μας με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Για έξτρα γεύση, μπορούμε να πασπαλίσουμε την μακαρονάδα μας με τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι).
Εναλλακτικά, αντί για δυόσμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βασιλικό.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και κάπαρη για να νοστιμίσουμε λίγο παραπάνω την μακαρονάδα μας.
supersyntages.gr