Μελετάται η αύξηση των ποινών για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια (από καύση κλαδιών) – Πολλά φέτος τα περιστατικά στο νομό μας

Πολλές είναι φέτος οι πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στο νομό μας από ανθρώπινη αμέλεια , από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδιών.  Στις περιπτώσεις αυτές, έχουν επιβληθεί πρόστιμα και έχουν γίνει συλλήψεις , όπως σε περιοχή του Ξυλοκάστρου , των Κεγχρεών κλπ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε πως ” το 95-97% των φετινών πυρκαγιών είναι από ανθρώπινη αμέλεια, από καύση κλαδιών και είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μελετάμε την αύξηση των ποινών για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια ως αποτρεπτικό μέτρο”.
Μεταξύ άλλων ο Υπουργός είπε ότι περίπου 90 εναέρια μέσα θα συνδράμουν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών φέτος.
Ανέφερε επίσης, ότι για την ενίσχυση των εναέριων μέσων θα γίνει ενοικίαση 45 εναέριων μέσων, αγορά πέντε καναντέρ αλλά και αναβάθμιση άλλων ενώ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα επιστρατευθούν και 440 δασοκομάντος καθώς και 60 δασολόγοι που θα συνεπικουρούν.
Σύμφωνα με τον κύριο Στυλιανίδη φέτος θα καθαριστούν 10 με 11 χιλιάδες στρέμματα δάσους θα γίνει διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ