Μετά τη σύσκεψη στη Νεμέα θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Υπουργείο για τις ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της Νεμέας

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Νεμέα η ευρεία σύσκεψη  για το θέμα των σημαντικών ζημιών που προκάλεσαν σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Δήμου Νεμέας. Η σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο Νεμέας,  παρουσία των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, στελέχη του ΕΛΓΑ και γεωπόνοι της Περιφέρειας.

“Οι αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα συγκαλείται σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο ίδιος, ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά την εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών και θα εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ