Υλικά
Για το ταμπουλέ
300 γραμμάρια κινόα λευκή
500 ml νερό
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια αρακάς κατεψυγμένος
50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
1 αγγούρι
3 ντομάτες
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
1 μπούτι αρνιού βάρους 1,5 κιλό περίπου
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος, αποξηραμένος
Εκτέλεση
Για το αρνί, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο, το θυμάρι μαζί με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το Βιτάμ και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους τα υπόλοιπα υλικά. Προσέχουμε να μη βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μαρινάρουμε το μπούτι αρνιού με το αλάτι, το πιπέρι και τον ξερό δυόσμο και το τοποθετούμε πάνω σε 2 λαδόκολλες. Περιχύνουμε με το λιωμένο Βιτάμ μαζί με τα υλικά του και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για περίπου 2,5 ώρες.
Για το ταμπουλέ, ξεπλένουμε την κινόα. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την κρέμα γάλακτος, το Βιτάμ με βούτυρο και λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει μαζί με τον αρακά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Αδειάζουμε σε ταψί και την απλώνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε, αφαιρούμε τα σπόρια από το αγγούρι και τις ντομάτες και τα κόβουμε σε καρεδάκια. Ανακατεύουμε με την κινόα και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
vitam.gr