Υλικά
100 γραμμάρια μπέικον
100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 αυγά
100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κιλό πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο, για να σοταριστούν κι αυτά για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και τον μαϊντανό, στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα και τη μισή γραβιέρα και αφήνουμε το μείγμα του πουρέ να κρυώσει.
Στρώνουμε σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος το μείγμα σπανακιού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και, από πάνω, στρώνουμε το μείγμα του πουρέ, κάνοντας ανάγλυφα σχέδια με ένα κουτάλι ή σχηματίζοντας ροζέτες σε όλη την επιφάνεια με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε το πυρίμαχο σκεύος για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι το σπανάκι ογκρατέν να κάνει κρούστα στην επιφάνεια, και σερβίρουμε αμέσως.
vitam.gr