Νοστιμότατα γιουρβαλάκια

Πώς θα το φτιάξεις:
  1. Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε μέσα.
  4. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.
  5. Αφού βράσουν, χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
  6. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Τι θα χρειαστείς:
  • 750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ρύζι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

https://www.e-fresh.gr/el/sintages/gioybarlakia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ