Υλικά
- 350 γραμμάρια Βιτάμ
- · 9 ντομάτες μέτριες (όχι πολύ ώριμες)
- · 3 πράσινες πιπεριές
- · 3 κόκκινες πιπεριές
- · 3 κίτρινες πιπεριές
- · 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- · 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- · 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
- · 400 γραμμάρια ρύζι τύπου γλασέ
- · 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- · 2 κύβοι ζωμού λαχανικών
- · 40 γραμμάρια ντοματοπολτός
- · 200 γραμμάρια καλαμάρια κομμένα σε φέτες
- · 100 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
- · 100 γραμμάρια μύδια ψίχα
- · 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- · 1/2 μικρό ποτήρι ούζο
- · Αλάτι
- · Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τους 2 κύβους λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα θαλασσινά.
- Όταν τα θαλασσινά βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και φυλάμε το ζωμό τους.
- Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κρατώντας στην άκρη την ψίχα από τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε την ψίχα της ντομάτας και τη ρίχνουμε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
- Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μισή ποσότητα του Βιτάμ και τη ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθούν τα μυρωδικά και το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των θαλασσινών και σιγοβράζουμε, έως ότου «μισοψηθεί» το ρύζι.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Περιχύνουμε τα γεμιστά με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.
Vitam.gr