Οι ευχές του Δημάρχου Κορινθίων για τη νέα σχολική χρονιά και το μήνυμα: “ο όρος «εκπαίδευση» να έχει αληθινή διάσταση”

Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης αναφέρει: 

“Με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία για να ξανανταμώσουν με τους φίλους τους χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά στον δήμο μας, από σήμερα το πρωί γεμίζουν ξανά τους δρόμους, για να πάνε στο σχολειό τους.
Με αυτή την ευκαιρία εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά! Μια χρονιά όπου ο όρος «εκπαίδευση» να έχει αληθινή διάσταση. Γιατί εκπαίδευση δεν είναι μόνο η καλλιέργεια των γνώσεων. Είναι και η καλλιέργεια του χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο η εξάσκηση στην περίληψη, αλλά και στην συμπερίληψη. Είναι η πρόσθεση σεβασμού, η αφαίρεση της βίας, ο πολλαπλασιασμός της ανεκτικότητας.
Για να λειτουργήσει η μικρή κοινωνία των σχολείων χρειάζεται μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να ανταποκριθούν ο καθένας στον ρόλο του.
Ο δάσκαλος να αναπτύσσει εξ ίσου τις γνώσεις και τα συναισθήματα του μαθητή. Ο μαθητής να μην μείνει μόνο παθητικός δέκτης, αλλά να γίνει και ενεργητικός πομπός. Και ο γονιός να στηρίζει τους δύο βασικούς πυλώνες, με δίκαιο τρόπο.
Εμείς, ως Δήμος, έχουμε ήδη ανταποκριθεί στον δικό μας, δημιουργώντας εκείνο το περιβάλλον για να δουλέψουν μαθητές και δάσκαλοι μακριά από κάθε εξωτερικό περισπασμό. Και θα είμαστε εκεί όλη την χρονιά, πάντα έτοιμοι να λύσουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.
ΥΓ. Καθώς βγαίνω από το σπίτι μου για να έρθω στο δημαρχείο, το κουδούνι ακούστηκε να χτυπά και κάποια παιδάκια άρχισαν να τρέχουν προς το σχολείο. Άρχισαν ήδη να τρέχουν προς το αύριο…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ