Οι 5 δράσεις του Τμήματος πληροφορικής και ψηφιακής διακυβέρνησης του Δήμου Κορινθίων στα 3 χρόνια της θητείας της

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βαγγέλης Παπαιωάννου  τόνισε μιλώντας στον απολογισμό της δημοτικής Αρχής Κορινθίων για τον 3ο χρόνο της θητείας της πως “Αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και τις υπηρεσίες” και αναφερόμενος στο τμήμα πληροφορικής και ψηφιακής διακυβέρνησης έκανε γνωστές τις εξής δράσεις:

  • Προετοιμασία για την υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης στη νέα Πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Κορινθίων. Ποσό χρηματοδότησης: 1.620.000 €
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο εναρμόνισης του Δήμου Κορινθίων με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), για πρώτη φορά και ενώ η σχετική υποχρέωση του Δήμου υπήρχε από το 2018.
  • Εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» – Ποσό χρηματοδότησης: 867.595 € Το έργο βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία.
  • Ολοκληρώθηκε & υλοποιήθηκε το χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα WiFi4eu (δωρεάν ασύρματο δίκτυο) και έγινε επίσης επέκταση δωρεάν δικτύου WiFi στην κεντρική πλατεία «Π. Τσαλδάρη» στην Κόρινθο. Επίσης έγινε επέκταση του δωρεάν ασύρματου δικτύου WiFi στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
  • Σύντομα θα ολοκληρωθεί και αντίστοιχο έργο με την δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο WiFi για τους κατοίκους & επισκέπτες στο κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ