Ο Κορίνθιος πανεπιστημιακός Καθηγητής Φίλιππος Βλάχος ομιλητής σε Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα την Εκπαιδευτική Νευροεπιστήμη

“Εκπαιδευτική Νευροεπιστήμη: ένα αναδυόμενο πεδίο στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών”.
Αυτός είναι ο τίτλος της ομιλίας του Κορίνθιου πανεπιστημιακού, Φίλιππου Βλάχου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης & Αναπτυξιακών Διαταραχών.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/3/2025 στις 19.00, στα πλαίσια του κύκλου Ανοικτών Διαδικτυακών Σεμιναρίων με τίτλο “Σύγχρονα Θέματα στην Εκπαίδευση και στην Εκπαιδευτική Πολιτική” που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Αντικείμενο της ομιλίας, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου “είναι η παρουσίαση των σημαντικότερων νευροεπιστημονικών ευρημάτων που επηρέασαν ή επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αναδείξει τη σύγχρονη αναγκαιότητα ένταξης του πεδίο της Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της έρευνας του εγκεφάλου στην καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση, υπό το φως των καθημερινά αυξανόμενων γνώσεων και πληροφοριών γύρω από αυτά τα θέματα.
Τα σεμινάρια του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής απευθύνονται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτές ενηλίκων και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά, ημέρα Τετάρτη 7-8:30 μ.μ.
Αίθουσα τηλεδιάσκεψης: https://tinyurl.com/seminarDSEP”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ