Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει μια δροσερή  διάσχιση  στον ποταμό Κράθι της Ανατολικής Αχαΐας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει μια δροσερή  διάσχιση  στον ποταμό Κράθι της Ανατολικής Αχαΐας. Ένα από τα πιο όμορφα, μικρά και ιστορικά  ποτάμια της Πελοποννήσου,  από την Αρχαιότητα και όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ε.Ο.Σ Κορίνθου, “λόγω της σπάνιας ομορφιάς του έγινε πηγή έμπνευσης  για  μύθους, με τον πιο ξακουστό,  για  μια από τις πηγές του, τα ‘ Ύδατα της Στυγός, ή Αθάνατο Νερό όπου κατά την παράδοση βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του Νηρηίδα Θέτιδα και έγινε άτρωτος, αλλά τον κρατούσε από την φτέρνα και έμεινε το μοναδικό τρωτό σημείο στο σώμα του. Στα ύδατα της Στυγός ορκίζονταν όλοι οι θεοί, ακόμη και ο Ήλιος. Πολλοί επισκέπτες παίρνουν ως αναμνηστικό “το αθάνατο νερό”

🔸️Το όνομα του Κράθι προέρχεται, σύμφωνα με τον Στράβωνα, από το Κίρνασθαι  που σημαίνει «αναμειγνύω», και αυτό γιατί ο Κράθις έχει δύο κύρια ρεύματα που ενώνονται στην πορεία, ενώ, σύμφωνα με τον Παυσανία πρόκειται για την ένωση δύο ποταμών που ο ένας ρεέι υπέργεια και ο άλλος υπόγεια.

Οι πηγές του ποταμού βρίσκονται στα βόρεια του Χελμού (Αρόανια) και σε υψόμετρο από 1.500 έως 2.300 μ.

Μια  δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι, όπου βρίσκεται στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας.

Τα νερά των δύο αυτών πηγών ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας σε ένα ενιαίο ποτάμι που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής, δημιουργώντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και ένα πολύ στενό (περίπου 2 μέτρα) και βαθύ (περίπου 40 μέτρα) φαράγγι, τον Περιστεριώνα.

Κι από τις δύο πλευρές τα του ποταμού Κράθι , υπάρχουν πολλά δένδρα, κυρίως Πλατάνια, Αγριοπλάτανοι, Λεύκες και Πικροδάφνες, αλλά και σπάνια, πολύχρωμα  λουλούδια, όπου σκεπάζουν και στολίζουν την διαδρομή σε πολλά σημεία, δημιουργώντας μία παλέτα χρωμάτων, όπου  εντυπωσιάζει όσους το διαβαίνουν.

Φτάνοντας στον  επιβλητικό  καταρράκτη Μεσορουγγίου με την φυσική  βάθρα του  που σχηματίζεται στη βάση του, θα έχουμε την δυνατότητα να  βουτήξουμε στην δροσιά του, να  ξεκουραστούμε  στην  σκιά του και τις δροσιστικές σταγόνες του.

️Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς  το χωριό Μεσορούγγι .

🔸️Για όσους το επιθυμούν,  θα υπάρχει χρόνος, να δοκιμάσουν  εξαιρετικά τοπικά εδέσματα, σε  τοπική ταβέρνα στην πλατεία του χωριού….”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ