Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου Παν. Λυκούργος μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου κ. Παναγιώτης Λυκούργος μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr  για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους Συνοριακούς Φύλακες.  Όπως μας ανέφερε ο κ. Λυκούργος, και τα δύο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους του, αφορούν στο εργασιακό περιβάλλον. Το πρώτο είναι η μη μονιμοποίησή τους και το δεύτερο η απόλυσή τους σε περίπτωση τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας. Αναλυτικά, ο κ. Λυκούργος δήλωσε:

“Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αφορά στη μη μονιμοποίησή μας. Είμαστε ορισμένου χρόνου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία ανανεώνεται ανά έτος, οπότε αυτό έχει ως αντίκτυπο ότι δεν υπάρχει ασφαλές εργασιακό μέλλον, διότι δεν γνωρίζουμε το τρέχον έτος εάν θα εργαζόμαστε το επόμενο.

Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν βρει ακόμα λύση στο θέμα ότι εάν κάποιος συνάδελφος τραυματιστεί δεν υπάρχει υπηρεσία γραφείου, όπως γίνεται με όλες τις υπόλοιπες συμβάσεις ή προσλήψεις στην Αστυνομία. Στις συμβάσεις εκείνες προβλέπεται ότι αν κάποιος συνάδελφος τραυματιστεί ή χτυπήσει εν ώρα υπηρεσίας ή πάθει οποιοδήποτε ατύχημα μπορεί να τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου. Σ’ εμάς όμως απολύεται. Αυτά είναι τα δύο βασικά προβλήματα.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά το θέμα του μεταναστευτικού και ο,τιδήποτε άλλο έχει χρειαστεί η Διεύθυνση έχουμε ανταπεξέλθει όπως τώρα το καλοκαίρι με τις πυρασφάλειες και με το να κάνουμε έρευνες αν έχει φύγει κόσμος από τα σπίτια με τις φωτιές στους Αγίους Θεοδώρους, στον Άγιο Χαράλαμπο κ.λπ. Είχαμε λάβει εντολές και είχαμε επέμβει.

Δεν συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες, εγώ και οι συνάδελφοί μου θεωρώ ότι είμαστε απόλυτα εκπαιδευμένοι πάνω σ’ αυτό, οπότε μπορέσαμε και τα καταφέραμε.”

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ