Πένες με μανιτάρια porcini, μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, από την Ιταλία, για τους λάτρεις των ζυμαρικών

Υλικά συνταγής
  • 650 γρ. πένες
  • 200 γρ. μανιτάρια porcini
  • 220 γρ. χλιαρό νερό
  • 1,5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες κονκασέ
  • 20 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ, Dry Martini
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 γρ. ζωμό κρέατος ή 1/2 κύβο βοδινού, διαλυμένο σε χλιαρό νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεπλένουμε τα μανιτάρια κάτω από τη βρύση για λίγο μέσα στο σουρωτήρι και τα βάζουμε για 30 λεπτά σε ένα σκεύος με 220 ml χλιαρό νερό.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.

Στη συνέχεια στύβουμε τα μανιτάρια, κρατάμε το ζωμό τους και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι για 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό τους και το βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το Martini και το λεμόνι.

Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε μέσα το μισό μαϊντανό και το βασιλικό.

Έπειτα, σε 1 λίτρο βραστό νερό με 25 γραμμάρια αλάτι βράζουμε τις πένες για περίπου 12 λεπτά και στραγγίζουμε.

Τέλος, ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέτετε τον υπόλοιπο βασιλικό και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Οι πένες με μανιτάρια porcini είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ