Πεζοπορική εξόρμηση στα δάση του Χελμού: Σόλος-Βρύση Γκόλφως- Ζαρούχλα την προσεχή Κυριακή θα κάνουν οι ορειβάτες της Κορίνθου

Την Κυριακή 3/11/2024 ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση σε ένα όμορφο και ευκολοβάδιστο μονοπάτι, στα υπέροχα δάση του Χελμού. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ξεκινώντας από το ιστορικό χωριό Σόλος, όπου το σπίτι του οπλαρχηγού Σολιώτη, μέσα από δασωμένη διαδρομή, περνώντας από τη πολυθρύλυτη βρύση της Γκόλφως, εκεί όπου συναντώνται ο μύθος με την ομορφιά και κυκλώνοντας τη βουνοκορφή του Προφήτη Ηλία, θα κατευθυνθούμε προς την Ζαρούχλα. Εκεί μέσα στο δάσος της μαύρης πεύκης, του ελάτου και των πλούσιων φυλλοβόλων κάθε φθινόπωρο  φυτρώνουν άπειρα μανιτάρια, πολλά από τα οποία είναι εδώδιμα και προσφέρουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται στη Ζαρούχλα, ένα μεγάλο χωριό που ακουμπά τα σπίτια του σε ύψος 1100 μέτρων ανάμεσα σ ένα άνοιγμα που δημιουργούν τα βουνά Χελμός και Σαραντάπηχο. Στη Ζαρούχλα διασώζονται πέτρινοι πολεμόπυργοι και αρχοντικά  που μετρούν πάνω από 300 χρόνια ύπαρξης, ενώ τουλάχιστον 500 ετών είναι ο Πύργος της Ζαρούχλας, ορμητήριο του οπλαρχηγού του ’21 Ασημάκη Φωτήλα, αλλά και οι μεταβυζαντινοί ναοί της Παναγίας και της Αγ. Τριάδας. Στον κεντρικό δρόμο θα βρείτε  ταβέρνες και καφενεία και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα.  Πληροφορίες για την διαδρομή:

Ώρες πορείας: 4-5

Βαθμός δυσκολίας: Α+

Υψομετρική διαφορά:550 μ. περίπου.

Χιλιομετρική απόσταση: 10-12 χλμ.

Αναχώρηση: ώρα 07:00 από τα ¨Περιβολάκια¨ στην Κόρινθο.

Μετάβαση: με λεωφορείο.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Στους αρχηγούς:

Χριστόφορο Καραγιώργο τηλέφ.: 694 800 2379

Ειρήνη Μήτσιου: τηλέφ.: 694 5103120

Στο γραφείο του Συλλόγου (27410 29970) Τετάρτη και Παρασκευή, από ώρα 19:00 έως 21:00.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.

Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

  • Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ