Υλικά
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
200ml γάλα
40ml ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε ολόκληρες για περίπου 1 ώρα στους 200ο C
Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις ζεστές πατάτες, προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τις κάνουμε πουρέ, με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Σερβίρουμε τον πουρέ από γλυκοπατάτες με το φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
* Μπορούμε να ψήσουμε τις πατάτες και στον ατμό, σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να μειώσουμε την ποσότητα του γάλακτος.
altis.com.gr