Πριν από τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται να γίνει και στην Κορινθία η διανομή ειδών διαβίωσης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, παρουσίασε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την Περιφέρεια και τις επιμέρους Περιφερειακές Ενότητες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο αφορά το τριετές πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και βασικών ειδών διαβίωσης για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει πλέον τη διανομή ειδών και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, ενώ μέχρι πρότινος το έργο αυτό υλοποιούνταν μόνο στην Αρκαδία και την Κορινθία από τις πρωτεύουσες των νομών τους. Ο στόχος είναι η πρώτη διανομή τροφίμων να πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Ακόμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με τη σημερινή έγκριση συμμετοχής σε τρία νέα προγράμματα. Το πρώτο αφορά την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή. Το δεύτερο εστιάζει σε καινοτόμες δράσεις που θα στηρίξουν τους γεωργούς για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και το τρίτο έχει στόχο την προστασία της γεωργίας από την ξηρασία, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται συνεχώς, όπως φάνηκε και το 2023.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε επίσης πως η Περιφερειακή Επιτροπή προχώρησε την προκήρυξη των κενών θέσεων για άδειες πλανόδιου εμπορίου, καθώς οι προηγούμενες διαδικασίες δεν απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού από τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, εγκρίθηκε ένα σημαντικό έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αφορά την εγκατάσταση αυτόνομων φωτιστικών LED σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου. Το έργο αυτό έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Η απόφαση που αφορά και το νομό μας αναφέρει: “Επιλογή οικονομικών φορέων για τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο τριετούς διάρκειας, για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής για τις ανάγκες του Προγράμματος αντιμετώπισης της υλικής στέρησης απόρων, εκτιμωμένης αξίας 21.558.109,99 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, στο πλαίσιο της Πράξης «Πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», με Δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ