Πώς θα κερδίσετε επιπλέον έκπτωση στον φόρο εισοδήματος ανάλογα με το πότε θα υποβάλλετε την δήλωση και πότε θα πληρώσετε

Κλιμακωτές εκπτώσεις από 2% έως 4% στο φόρο εισοδήματος ανάλογα με το πόσο νωρίς υποβάλλεται η δήλωση και εφόσον πραγματοποιείται εφάπαξ εξόφληση του φόρου, σταθερές ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος χωρίς παρατάσεις καθώς επίσης και επιβολή τσουχτερών προστίμων έως 2.500  ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους φορείς που καθυστερούν την έκδοση των στοιχείων με τις βεβαιώσεις αποδοχών ανακοίνωσε, αυτή την εβδομάδα, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Επιπλέον, προανήγγειλε και τη θέσπιση ειδικού αφορολογήτου ορίου για  τα φιλοδωρήματα μέχρι τα 300 ευρώ το μήνα και πλήρη απαλλαγή τους από την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Τί ακριβώς ισχύει για την κλιμακωτή αύξηση της έκπτωσης επί του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος ανάλογα με το πόσο γρήγορα γίνεται η υποβολή της δήλωσης: Κριτήριο του ύψους της έκπτωσης θα είναι το διάστημα της υποβολής της δήλωσης πριν από την τελική καταληκτική ημερομηνία. Όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα αυτό, τόσο πιο μεγάλη η έκπτωση. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέχρι τις 31 Ιουλίου προβλέπεται έκπτωση φόρου:

– 4% αν η δήλωση υποβληθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15 Μαρτίου και 30 Απριλίου,

– 3% αν η υποβολή της δήλωσης γίνει στο χρονικό διάστημα από 1 Μαϊου έως 15 Ιουνίου,

2% αν η δήλωση υποβληθεί στο χρονικό διάστημα από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.

Το ισχύον σήμερα καθεστώς προβλέπει έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού του φόρου εφόσον εξοφληθεί έως τις 31 Ιουλίου οπότε και λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ