Υλικά
Μερίδες: 6
- 800 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χωρίς κόκαλο, σε μπαστουνάκια των 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
- 40 ml αγελαδινό βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
-
- Για την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι, ζεσταίνουμε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνουμε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο.
- Τηγανίζουμε τα υλικά σε κάθε σκεύος για περίπου 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει.
- Μοιράζουμε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείουμε να απλωθεί παντού.
- Τέλος, σκορπίζουμε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε την την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.
- gastronomos.gr