Σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, mousse από κατσικίσιο τυρί και pesto ρόκας

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι (ή άλλα κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
  • · 400 γραμμάρια ντοματίνια πολύχρωμα
  • · Φύλλα ρόκας
  • ·  50 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα
Για τη βινεγκρέτ
  • 1/4 κρεμμύδι
  • · 1 σκελίδα σκόρδο
  • · 50 ml κρέμα γάλακτος
  • · 50 γραμμάρια ξίδι
  • · 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • · 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • · Αλάτι
  • · Για τη mousse κατσικίσιου τυριού
  • · 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • · 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ·  Πιπέρι
Για το pesto ρόκας
  • 50 γραμμάρια ρόκα
  • · 50 γραμμάρια κουκουνάρια
  • · 100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
  • · 2 σκελίδες σκόρδο
  • · 250 ml ελαιόλαδο
  • ·  Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τα κρυώνουμε.
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με τα κουκουνάρια.
  3. Για τη βινεγκρέτ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τα ζυμαρικά.
  4. Για τη mousse κατσικίσιου τυριού, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Για το pesto ρόκας, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Γεμίζουμε μερικά ζυμαρικά με τη mousse, τοποθετούμε σε σημεία από πάνω τους και προσθέτουμε το pesto. Στήνουμε τη σαλάτα μας αρμονικά με μαριναρισμένα ζυμαρικά, ντοματίνια, φύλλα ρόκας και κουκουνάρι.

Vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ