Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 αχλάδια (κοντούλες, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά, ή κρυστάλλια, που βγαίνουν αυτήν την περίοδο), καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με το «μαντολίνο» ή το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες)
- 2 ντομάτες, κυδωνάτες
- 4 κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας, χοντροκομμένες
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 40 γρ. καρύδια (ψίχα)
- 40 γρ. ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, ψημένες στο γκριλ του φούρνου για 10-15 λεπτά στους 180° C (έτσι αφυδατώνονται και αποκτούν μια καπνιστή, γλυκιά γεύση)
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί (μια«φέτα»ή ένα άλλο πιο μαλακό τυράκι), σε μικρά μπαλάκια ή κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Βινεγκρέτ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (ή χοντρό θαλασσινό αλάτι)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με αχλάδι, ντομάτα και κολοκυθάκια ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ καρύδια, την ντομάτα, τις ελιές και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την πάπρικα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρολάρουμε τα μπαλάκια τυριού στο πιάτο με το μείγμα, τα μοιράζουμε στα πιάτα με τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
gastronomos.gr