Σε πέντε άξονες η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη στην Προσυνεδριακή διαδικασία της Κ.Ε.Δ.Ε στο Ναύπλιο

Στην Προσυνεδριακή διαδικασία της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ναύπλιο με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου και δημοτικούς συμβούλους εν όψει του συνεδρίου της Ρόδου  7-9 Νοεμβρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. 

Στη τοποθέτησή του ο κος Σταυρέλης μίλησε για:

“Τα τεράστια προβλήματα έγκρισης προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού με μεγάλες καθυστερήσεις που οδηγούν τις Δημοτικές Αρχές στην ανάθεση σε ιδιώτες εργασιών των δήμων

-Τα προβλήματα που προέκυψαν στους δήμους αλλά και στην κοινωνία με τη διακοπή εκ μέρους της Κυβέρνησης  προσλήψεων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ηλικίας 55-67.

-Την αποκατάσταση της απαγόρευσης δανείων για αγορές ακινήτων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων που ήταν προϊόν Μνημονιακών διατάξεων και μας οδηγούν σε ιδιωτικές τράπεζες με υψηλά επιτόκια.

-Τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα στην έναρξη δημοπράτησης χρηματοδοτούμενων έργων (απαιτούνται επτά (7)  αποφάσεις Δημοτικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου).

-Την νομική θέσπιση της προαιρετικής επιχορήγησης συλλόγων ατόμων με ειδικές ανάγκες (όπως το Ευθύμειο Κέντρο), όπως ακριβώς προβλέπεται για το Χαμόγελο του Παιδιού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ