Σοκολατόπιτα

 Υλικά συνταγής

  350 γρ κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

    150 γρ. ζάχαρη

    185 γρ. βούτυρο, μαλακό

    5 αυγά

    45 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

    3-4 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, ρίχνουμε την κουβερτούρα με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Στη συνέχεια και αφού κρυώσει κάπως, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.

Φτιάχνουμε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε λίγη-λίγη στο μείγμα μας, ανακατεύοντας ελαφρά.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή σοκολατένια απόλαυση!

Συμβουλές

 Μπορούμε να γαρνίρουμε τη σοκολατόπιτα, με φέτες μπανάνας, σιρόπι σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος(ενώ είναι ακόμα ζεστή).

    Με τη συγκεκριμένη συνταγή, η “πίτα”  μας θα βγει πιο αφράτη και λιγότερο λιπαρή.

    Χτυπώντας τα αυγά, προσέχουμε να χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.

Super syntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ