Υλικά
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Πίτες για σουβλάκι
- Ντοματίνια
- Γιαούρτι
- Κρεμμύδι
- Τζατζίκι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το στήθος στην κατάψυξη για 30-40’, αυτό θα μας βοηθήσει να κόψουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, όπως είναι ο γύρος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Κόβουμε το στήθος σε λεπτές φέτες, το περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και το μαρινάρουμε για 20-30’.
- Ψήνουμε τον γύρο σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ κρατώντας τον ζουμερό ή ξεροψημένο ανάλογα με τα γούστα μας.
- Σερβίρουμε το γύρο με ζεστές πίτες, ντοματίνια, ροδέλες κρεμμυδιού, τζατζίκι ή γιαούρτι.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα και λίγο ξύσμα λεμονιού.
altis.com.gr