Στα όριά τους οι κάτοικοι της βορειανατολικής Αττικής. Ζουν δραματικές ώρες, άνιση μάχη δίνουν εκατοντάδες Πυροσβέστες και εθελοντές στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς

Τα λόγια είναι δυστυχώς πολύ φτωχά για να περιγράψουν τις δραματικές ώρες που ζουν για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα  έχει επεκταθεί λόγω του αέρα, σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, αφήνοντας καταστροφή στο πέρασμά της και ανθρώπους χωρίς σπίτια και νερό. Δεκάδες ζώα έχουν καεί και φυσικά αμέτρητη έκταση δάσους που συνεχίζει να καίγεται.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται για μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» πυρκαγιά με τη μάχη να δίνεται υπό «δραματικές συνθήκες».

Πολλές είναι οι προσπάθειες διάσωσης από αστυνομικούς κατοίκων που είχαν μείνει μέσα στα σπίτια τους, ενώ ο καπνός από χθες έχει καλύψει απόσταση μέχρι και 300 χλμ, όπως διαβάζουμε.

Συνολικά επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα) με τους ανέμους να παραμένουν και σήμερα στα 7 μποφόρ μέχρι τουλάχιστον σήμερα το απόγευμα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ