Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 600 γρ. ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και στραγγισμένες καλά
- 5-6 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και απλώνεις τη σφολιάτα διπλώνοντας τις άκρες της στα πλαϊνά
- Με ένα πιρούνι τρυπάς τη σφολιάτα εκτός από τις άκρες
- Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνεις τη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και προσθέτεις την πάπρικα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και προσθέτεις τις ντομάτες
- Τις αφήνεις για 5 περίπου λεπτά να μαριναριστούν και απλώνεις ομοιόμορφα τις ντομάτες στην τάρτα
- Ρίχνεις από πάνω το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο από το μπολ
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για μισή περίπου ώρα
- Τη σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω μερικά φύλλα βασιλικού.
Tlife.gr